Juni 2016

Na een slechte ervaring met het huren van een kampeerbusje( "Jullie kunnen maar beter niet door de Alpen rijden want dat trekt de motor niet…."), komen we in 2012 bij Toon terecht en huren we onze eerste Nugget. Dat bevalt direct prima. De bus is heerlijk compact, rijdt prettig en ook bij slecht weer heb je binnen voldoende leefruimte. Toon blijkt een prima verhuurder. Zijn bussen zijn altijd goed onderhouden en betrouwbaar. Met een gerust hart gaan we vervolgens ieder jaar met een camper van Toon op stap en zoeken daarbij soms wat ruigere omstandigheden op. In 2016 realiseren we ons plan om Noorwegen te verkennen. De afgelopen jaren hebben we al wat ervaring opgedaan met het trekken met een Nugget door Schotland. Dan zijn maar drie zaken echt belangrijk: een kleine handzame camper zodat we de smalle weggetjes aan kunnen, voldoende water zodat we selfsupporting zijn en een standkachel om bij op te warmen als we geen vuur kunnen maken. In Noorwegen blijkt dat niet anders. We pakken de bus geroutineerd in waarbij we vooral het aanmaakhout en de wijn en whisky niet vergeten. Kleren en keukeninventaris liggen al snel op hun vaste plek. In Duitsland en Denemarken vreten we relaxed met de cruisecontrol de kilometers weg om daarna met de ferry naar Bergen te varen. Dan begint onze reis pas echt. De gemiddelde snelheid valt terug tot ongeveer 40 kilometer per uur. Ook doorgaande wegen zijn vaak maar singletrack en we hebben nog nooit zoveel tunnels en watervallen gezien. Meestal vinden we een prima overnachtingsplek op een kade of op een mooie picknickplek en maar af en toe staan we op een camping. In de praktijk blijkt dat het op peil houden van de watervoorraad de meeste aandacht vraagt. Tankstations zijn onbemand en hebben geen waterpunt, campings en camperserviceplaatsen zijn er niet veel. Voor de zekerheid hebben we daarom altijd een paar flessen water reserve. Onze tocht wijst zich vanzelf: zee, fjorden en bergen wisselen elkaar af, net zoals sneeuw, zon en regen. De natuur blijkt onvoorstelbaar mooi in Noorwegen. Alleen missen we wel de Schotse pub. Volgend jaar weer!

Kien en Niek, Wageningen

 

Mei 2016

Wij hebben begin mei een weekje met de Nugget door Frankrijk gereisd. De Nugget was goed onderhouden en had genoeg power voor ritten door de bergen. Deze kampeerbus is heel praktisch ingericht en een prima slaapplek voor 4 personen.

Van Toon hebben wij voor vertrek een uitgebreide instructie en tips ontvangen.

Voor herhaling vatbaar!

Familie met oudere kinderen, Den Haag

 

Mei 2016.

Een camper huren bij TVV-campers blijkt een goede keuze.

Als je zoals wij (familie met 2 volwassenen en 2 kinderen) voor het eerst willen camperen, ga je opzoek naar een camper die je het meeste geschikt lijkt. Wij zochten een buscamper waarin 4 personen kunnen reizen en overnachten. Na wat zoekwerk op internet kwamen wij bij TVV-campers terecht. Een verhuurbedrijf waar je persoonlijk en open te woord gestaan wordt door Toon. Een fanatieke camperaar die dit graag andere mensen laat ervaren.

Toon heeft campers type Ford Nugget in de verhuur die compacte zijn maar wel voorzien van het benodigd comfort. Na wat email verkeer hebben wij een camper gereserveerd om in de voorjaarsvakantie uit te proberen. Bij het ophalen van de camper kregen wij een duidelijke instructie. Als ervaren caravan gebruiker blijkt een korte instructie voldoende te zijn.

Inpakken en wegwezen! Dat inpakken blijkt voor ons lastig te zijn. De opbergruimte voor kleding en speelgoed is onvoldoende voor een gezin. Dat zal ook blijken tijdens het gebruik van de camper. Wij waren genoodzaakt om spullen buiten de kasten in tassen en dergelijke mee te nemen. Niet handig bij het ombouwen van de camper naar slaapplaatsen. Het slapen ging prima de matrassen en ook de bank zorgde voor een prima nachtrust. Bij het ontwaken de standverwarming aan en konden na een korte tijd bij een behaaglijke temperatuur aankleden en ontbijten.

Het rijden met een Ford Nugget gaat vanzelf. Het is een korte bus waardoor je moeiteloos door nauwe straatjes kan rijden en parkeren is geen probleem. Met de hoogte moet je wel rekening houden als je door kleine stadspoorten wilt rijden. Wij hebben echter maar een keer moeten omrijden.

Kortom, het op stap gaan met een camper is ons uitermate goed bevallen al zal dat een volgende keer in een wat grotere camper zijn. Voor twee personen is dit een prima camper. Veel plezier met camperen!

Martijn Hoogerheide

 

April 2016

Wij kende Toon niet, maar kwamen bij hem uit vanwege de prijs (km-vrij!), de goede verzekering van de bus en het prettige contact over de mail en de telefoon. Nu is dat laatste nog geen garantie voor een succesvolle reis zonder gedoe. Voor ons was het de eerste keer en dus best allemaal spannend. Maar Toon had veel geduld. Toon mogen we een keer ‘proefzitten’, kun je de contractvoorwaarden mailen, kun je ….. T/m 1,5 uur uitleg over de bus bij afhalen toe. Kortom Toon bedankt. Uiteindelijk is het over en weer ook een kwestie van vertrouwen. En is het contact ook een onderdeel van de vooorpret. Beide zitten volgens ons goed bij jou!

Paul en Romy, Badhoevedorp

 

September 2015

In de maand september zijn wij vier weken op stap geweest met de Ford Nugget in Frankrijk en Spanje. Deze camper is zeer compact maar biedt toch meer dan voldoende comfort. Zo is de inrichting zeer compleet en zijn de rijeigenschappen goed. De afhandeling van zaken door Toon is steeds vlot en vriendelijk. Voor ons reden om in de toekomst zeker opnieuw een camper te huren bij tvvcamperverhuur.

Marion&Hans, Amsterdam

 

Juli 2015

Afgelopen 2 weken door Duitsland rondgereden met 1 van de campers van TVV camperverhuur. We zijn via Berlijn en Dresden richting het zuiden gereden en toen via het westen van Duitsland weer terug. Het reizen met de camper is ons (2 volwassenen en 3 kids, 4, 6 en 8 jaar) heel goed bevallen. Wij vonden het een luxe manier van kamperen. Genoeg ruimte en alles was aanwezig in de camper. Op alle 6 de campings was plek beschikbaar, zoeken was niet nodig.

Alles TOP geregeld door Toon. Duidelijke info en uitleg ontvangen. Wij willen volgend jaar weer!!

Rudolf, Cynthia, Naud, Jens en Caro

 

Mei/Juni 2015

Na jaren van kamperen waren we toch nieuwsgierig naar de ervaring van reizen met een compacte camper. Bij Toon vonden we een mooi aanbod voor 4 weken. We hebben vier weken veel plezier gehad met de leuke, compacte Ford Nugget. Alles zit erin, wij hebben zelfs wat spullen van de inventaris thuisgelaten die we niet nodig hadden of omruilden voor nog compacter (afwasteiltje bijvoorbeeld)wat we zelf nog hadden.

De bus rijdt heerlijk en de chauffeursstoel is goed verstelbaar voor onze verschillende lengtes (150 en 190 cm). We sliepen meestal boven en lieten het bed zo staan. Voor lange mensen betekent dat wel dat je niet meer rechtop kunt staan, maar bij mooi weer ben je toch voornamelijk buiten. We hebben ook een week beneden geslapen. Dat is iets koeler en je kunt makkelijker de deur open laten staan als de nacht warm is.

De bus heeft ons overal gebracht waar we wilden. Van hele smalle bergweggetjes in de Pyreneeën tot het centrum van Parijs. Door de compactheid gaat dat prima. Door de hoogte kun je niet overal parkeren, maar dit heeft bij ons niet voor problemen gezorgd. Het is heerlijk dat je in de camper alles zo bij de hand hebt. Onderweg even boodschappen doen, koelkast is weer gevuld en je kunt weer even vooruit. Onderweg langs een bakkertje, even later lunchen op een mooi plekje. Het gaat allemaal zoveel makkelijker. We stonden een keer boven op een mierennest, zagen we na twee dagen. Een bus vol mieren is niet fijn. Maar omdat we nog niet weg wilden, hebben we de camper gewoon verplaatst naar een ander plekje op de camping. Dat is toch anders met een tent.

Het contact met Toon verliep prima, ook tijdens de reis toen we hem nodig hadden in verband met een kapot fietsenrek.

Voor wie eens wil ervaren hoe het reizen met een kleine camper is, is bij Toon op het goede adres. En als je niet de zorgen wil van een eigen camper, maar wel het plezier, kun je dit natuurlijk vaker doen.

Nicole en Peter, Den Hoorn

 

Juni 2015

We zijn net terug van 3 weken heerlijk rondtrekken met de Ford Nugget. We waren al vroeger gewonnen voor deze compacte, handige, mooie camper....maar konden hem nergens in België nog huren. Gelukkig ontdekten we TVV in Nijmegen. Prima service, heel aangenaam en vlot contact met Toon. De camper rijdt vlot en biedt veel ruimte. We hebben altijd boven geslapen en hadden nog opbergruimte over. Erg handig dat je kan doorlopen naar keukentje vanaf de zit/eethoek. Ook van de luifel hebben we veel plezier gehad. Super toffe camper die zo compact is dat je op je campingplekje nog heel wat groene ruimte overhoudt om te zitten en te leven. Ofwel kopen we er zelf een, ofwel huren we terug bij Toon.

Jan en Mie Mortsel België

 

April/Mei  2015

Wij zijn vanaf half april t/m begin mei drie weken met een camper van Toon op pad geweest. Dit is ons heel goed bevallen. Aan alles is gedacht, camper is goed onderhouden en gecheckt. Hierdoor is het rijden met de camper snel vertrouwd en ga je met een gerust gevoel weg. Aan iedereen die het ons vraagt, zouden wij het huren van een camper bij Toon aanbevelen. Krisjan en Naomi’

Groetjes, Krisjan en Naomi

 

Juli/Augustus 2014

De nugget 1 is een prima camper, we hebben er drie weken met veel plezier gebruik van gemaakt. De camper rijdt heel lekker, zowel op de snelweg (120 km/uur geen probleem) als in de bergen. Hellingen van 10% (en soms steiler) in de Pyreneeën en Picos de Europe in Spanje waren geen enkel probleem. Je hebt overal ruim zicht, ook de drie kinderen achterin konden goed naar buiten kijken tijdens het rijden, dat hebben we met andere (grotere) campers wel eens slechter gehad. De camper past precies op een gewone parkeerplaats, dus ook in de binnenstad geen probleem met parkeren.

 

De uitrusting is prima, alles wat je nodig hebt zit erin. Voorbeeld: lekker lang snoer voor de elektriciteit. Omdat we met 5 personen (2 volwassenen en 3 kinderen, waaronder 2 pubers) hebben rondgetrokken, toch zelf een extra braadpannetje meegenomen. Dat maakte voor ons het koken net even wat makkelijker. De layout van de camper vonden wij ook heel prettig: keuken via achterklep te bereiken, lekker als het mooi weer was. Een enkele keer (op een camperplaats = soort parkeerplaats) hebben we zelfs met 5 personen in de camper geslapen, kan net.

 

Normaal gesproken trekken we in Europa rond met tenten (een grote De Waard en een klein bijzettentje), maar dan ben je na een paar keer verplaatsen het inpakken en tentopzetten wel zat. Nu waren we, inclusief ontbijt, binnen een uur weg. Langer dan twee dagen op één plek zijn we niet gebleven, deze camper gaf ons de ‘vrijheid’ die we zochten. Natuurlijk moesten we wel een beetje woekeren met de ruimte, voor 5 personen spullen mee is wel even puzzelen. Maar na een korte tijd hadden we alle kastjes en opbergplekken efficiënt gevuld. Bij het ombouwen moeten we natuurlijk nog wel wat wat tassen verplaatsen, maar dat was voor ons geen probleem. Dat wisten we van te voren.

 

Het contact met Toon is steeds prettig geweest. Snelle reacties op mail en we hebben voor we beslisten ook de camper even kunnen bekijken. Voor ons fijn omdat we dan konden beoordelen of we met 5 personen voldoende ruimte zouden hebben. Kortom: we zijn erg tevreden over de camper en de verhuurder, we zouden zo weer een nugget huren bij Toon.

 

Bénédicte en Guy  (en drie kinderen) Culemborg

 

Juli 2014

De luifel inklappen, de stoeltjes en tafeltjes naar binnen en weg zijn we weer met ‘onze’ Ford Nugget camper. Op naar een nieuw avontuur!In juli 2014 hebben wij bij Toon van Vugt een camperbus gehuurd en wij waren verrast door het gemak in het gebruik.We hebben met ons gezin de overtocht gemaakt van Calais naar Dover en vervolgens een tocht gemaakt langs de zuidkust van Engeland  en door Wales.  De kinderen hadden hun eigen domein boven in de camper waar ze sliepen, en wij als volwassenen klapten eenvoudig de achterbank op tot bed.  Knus en van alle gemakken voorzien. Ook met een gezin goed te doen.De camper zag er netjes uit en alles zat erin: compleet keukengerei, stoeltjes,  e.d. Toon was altijd heel vriendelijk, snel en zorgvuldig in het contact, en nam uitgebreid de tijd om ons goed wegwijs te maken in de camper. Zeker een aanrader om bij hem één van de Ford camperbusjes te huren.

Marga en Martijn Nijmegen

 

Juni 2014

Via internet kwamen wij op de site van TVV camperverhuur terecht.

De campers op de site zagen er super mooi uit en de reviews van andere waren zo positief dat ik contact heb opgenomen met de Heer Toon van Vugt.

Toon gaf al veel informatie via de telefoon en de volgende dag konden wij gaan kijken naar de camper om te beslissen of wij inderdaad voor het eerst met een camper op vakantie zouden gaan.

Toen we de camper de volgende dag zagen waren we zeer enthousiast en hebben gereserveerd voor 1 week later.

Toon gaf een super uitleg en is een zeer aardige en hulpvaardige man.

Wij hadden een heel goed gevoel over zowel Toon als de camper.

13-6-14 zijn wij vertrokken naar Noord -Frankrijk en waren vanaf het eerste moment helemaal verkocht aan de camper.

We hadden 2 weken mooi weer en veel plezier van de camper gehad.

We zijn zo tevreden over zowel de camper en de vrijheid die je hebt met een camper dat we nu zelf op zoek gaan om een camper aan te schaffen.

De camper van Toon rijdt wel heel erg fijn en zijn we wel erg verwend mee.

Een absolute aanrader voor iederen.

Bedankt Toon voor al je hulp en prettige manier van zaken doen.

             

Hans en Wilma  Kaatsheuvel.

 

April/Mei 2014

Fantastische reis gemaakt met de luxe camper. Heerlijke wagen, rijdt goed. Zonder moeite de pyreneeën over. In de koude nachten even het kacheltje aan. En het fijnste aan dit model: genoeg ruimte binnen, terwijl je hem prima kunt parkeren in het centrum van een mooie stad.

De communicatie met Toon verliep snel en soepel. Echt een aanrader.

Marc en Christel en Eva Nijmegen

 

Maart 2014

Mijn schoonbroer heeft een Nugget en is er zo enthousiast over en toen we op de site van Toon kwamen waren wij ook enthousiast.

Konden we de Nugget ook uitproberen en heel comfortabel naar Spanje rijden.

Onze verwachtingen werden overtroffen. De contacten met Toon verliepen prettig en alles was helemaal duidelijk.

Het rijden met de Nugget is heel erg prettig. Je hebt een goed uitzicht op het overige verkeer en de trekkracht was geweldig.

De Nugget is helemaal compleet en je kunt makkelijk koken en koffie zetten. De indeling is uniek en je kunt zowel boven als beneden slapen. Het slapen boven is spannend, omdat je weinig ruimte hebt, maar het heeft dat knusse. En we hebben heerlijk geslapen.Het is echt aan te raden.We vonden het erg, dat we hem weer moesten inleveren en onze auto reed daarna niet meer zo lekker. Dus wil je betaalbaar op vakantie, dan is dit een aanrader.

En Toon regelt alles correct Dus als we weer eens weg willen, Deze site staat bij onze favorieten.

Fam. Fransen Heerlen

 

September 2013

Eind september heb ik bij TVV een Ford Westfalia Nugget gehuurd voor 10 dagen en daarmee een tocht naar het noorden gemaakt. Ik wilde graag uitproberen of deze manier van reizen bij mij paste.

Het was volop genieten van de bergen, de rust, het prachtige herfstlandschap en zeker ook van de praktische en knusse camper. Hij rijdt goed en ik vond het uiterst comfortabel dat de keuken achterin zit, gescheiden van het zitgedeelte. Er is voldoende kastruimte om servies en etenswaren op te bergen zodat je geen losse kratjes nodig hebt.

Verschillende keren hebben we wild gekampeerd, want daar leent deze camper zich uitstekend voor, alles zit erop en eraan. ’s Nachts was het soms onder nul, maar koud hebben we het niet gehad.

De contacten met Toon vond ik zeer prettig. Hij neemt ruimschoots de  tijd om alles uit te leggen en is betrouwbaar.Als ik nog een keer een camper zou huren zou ik dat zeker weer bij Toon doen. Maar dat gaat niet gebeuren.  Het is  me zo goed bevallen dat ik onlangs mijn eigen camper heb gekocht: exact hetzelfde model.

    

Tineke Bilthoven

 

Juli 2013

Als gezin van vier personen (twee volwassenen en twee kinderen van 8 en 10, normaal tentkampeerders) hebben wij 3 weken in een camper van TVV rondgereisd in Schotland. Van begin tot eind van de vakantie heeft de Ford Nugget bus het geweldig gedaan; van snelweg tot steile single-track-road, hij kan het allemaal! Heel fijn aan deze camper vonden wij dat er vier goede zitplaatsen met gordels in de rijrichting zijn – veel andere campers zijn erg op twee personen ingericht en dat is voor een gezin met kinderen veel minder handig. Ook het wat kleinere formaat van deze bus vonden wij juist een voordeel; je kunt hem overal gewoon parkeren, er is heel goed mee te manouvreren, en op de ferry naar Engeland betaal je het normale auto-tarief!

Overnacht hebben we op de prachtigste plekjes. We hoefden nergens aan de stroom te staan omdat de accu van de bus (met de koelkast en af en toe een lampje aan) ruim lang genoeg vol bleek te houden. In de kastjes en andere opbergvakken isverrassend veel ruimte; we konden al onze spullen er prima in kwijt. De kinderen sliepen in het bovenste bed, dat was wel even klauteren (maar dat vonden ze juist leuk). Door de drie ‘luikjes’ is het bovenste bed goed te ventileren; onze angst dat het daar erg heet en benauwd zou worden onder het dak bleek dus ongegrond. Wij zelf sliepen beneden en dat ging ook prima, wat smaller dan ons bed thuis, maar comfortabel genoeg zeker met de extra dek-matras erbij. De indeling met het keukenblok dwars achterin is een groot voordeel omdat je in alle omstandigheden nog bij de keuken kunt, ook bijvoorbeeld als alle bedden uitgeklapt zijn.

Al met al een fijne camper, ruim genoeg voor vier personen, zeker als je een aktieve vakantie hebt en dus weinig binnen zit. Hij is niet superdeluxe (hoewel wij hem best wel luxe vonden) maar wel heel mooi degelijk en praktisch afgewerkt; niks rammelt, het ombouwen is makkelijk, de gordijnen sluiten goed, en je kunt overal goed bij.

    

Fam vd Berg Arnhem

 

Juni 2013

Voor onze rondreis door Noorwegen waren wij op zoek naar een kleine camper om vanuit Nederland te huren. Onze zoektocht op internet bracht ons bij TVV camperverhuur. Het was fijn dat we de camper vooraf mochten bezichtigen en we konden ook daarna nog bij Toon terecht voor vragen.

Wij zijn zeer tevreden over de camper. Doordat de camper niet al te groot is waren de bochtige en steile wegen in Noorwegen nog steeds goed begaanbaar voor ons. De tip van Toon om ons zoontje van bijna twee in een 'tentje' op het hoge bed te laten slapen bleek een schot in de roos. Op regenachtige dagen gaf de luifel ons net wat extra comfort. Verder heeft de camper behoorlijk wat opslagruimte en een fijn keukenblok.

Roel, Wieteke en Cris, Helmond

 

Mei 2013

Na jarenlange ervaring met caravan en tent nu voor het eerst met een camper van Toon op pad geweest in de meivakantie.We kunnen het in één woord omschrijven als fantastisch!

Het eerste contact met Toon was direct goed, hij reageert direct op mail en telefoon en is zeer vriendelijk. Voor vertrek koffie en een prima uitleg gekregen.

Wij zijn met de Nugget met drie personen weg geweest, in 1 week ruim 2000 kilometer door de bergen van Oostenrijk en zuid Duitsland afgelegd. De camper kon alle hellingen met gemak aan. Aangezien de reis ook naar de gletsjer bij Kaprun ging waren we genoodzaakt veel extra’s mee te nemen zoals dikke winterjassen en bergschoenen, sjaals, etc. en kwamen we wel wat bergruimte tekort.

Dus buiten het zomerseizoen om heb je met 3 of 4 personen naar onze mening iets te weinig ruimte omdat je niet voortdurend buiten bent maar ’s avonds ook graag even binnen wilt/moet zitten. Als het warmer is zet je de stoeltjes lekker onder de luifel en dan heb je qua ruimte geen last.

Wat opvalt aan de camper is de degelijkheid, alles is goed geïsoleerd en sluit prima en is goed onderhouden. De bedden slapen goed mede door de extra opdekmatras die bij geleverd is door Toon. De draaibare stoelen zitten goed, alleen met het draaien op zich, om het bed op te maken, lagen we nog wel eens in de clinch.De lengte van de camper komt zeker ten goede in de stad of op wat kleinere campings, hij is wendbaar en je kan overal parkeren.

De financiën zijn ook keurig en correct afgehandeld, de borg hadden we een dag na thuiskomst al weer terug op de rekening staan.Wij kunnen iedereen van harte aanbevelen om een camper te huren bij Toon!

Vriendelijke groeten,

Familie ter Hoeve, Pieterburen

 

September 2012

Laat in september vertrekken wij vanuit Nederland naar Slovenië, met de Ford Transit Nugget. Ons eigen huisje voor de komende 2 weken. Alles mee "aan boord", eten, slaapplaats, eettafel, keuken etc. Wat een luxe. Onderweg naar het zuiden werd het met de kilometer mooier weer. Wat een genot om je stoel naast de camper te zetten, koffie te maken en lekker te genieten, in de zon op een parkeerplaats, in een bos of bij een kasteel.

We hebben tijdens onze reis vaak niet op campings gestaan, dit was ook niet nodig, de accu hield de koelkast koud en de lampen aan.  Slovenië is een mooi land met vriendelijke mensen. Je ziet er veel campers in het naseizoen. Een goede aanrader voor een actieve vakantie door de vele mooie wandel mogelijkheden en kastelen.

Mirian en Guido Schalkwijk

 

September 2012

Afgelopen zomer zijn we met de camper een aantal weken door Kroatië gereden. Een ideale manier om veel van het land te zien. Door zijn lengte kan je er prima mee door de stad rijden en hoewel hij erg compact is, hebben we in die weken niets gemist. Alles wat je nodig hebt, zit erin. Er was zelfs voldoende opbergruimte en het bovenste bed was redelijk ruim en comfortabel. Het contact met de verhuurder verliep erg prettig. Zowel bij het reserveren als tijdens en na de vakantie hadden we goed contact.  Alles verliep op een vriendelijke en aangename manier.

Als wij nog eens een camper willen huren, dan komen we hier zeker terug!'

Groetjes Iris en Tobias

 

Juli 2012

In 2011 zijn we voor het eerst met een (gehuurde) camper op reis gegaan. Het  reizen met een camper beviel ons heel goed maar het ligcomfort van de volkswagen (multi-van) liet te wensen over. We zijn daarom op het internet op zoek gegaan naar een camper die voorzien was van een goed bed.

We kwamen terecht bij de ford Nugget van Toon van Vugt. Het was geen enkel probleem dat we eerst de camper wilden zien voordat we besloten die te huren. Een ander belangrijk aspect voor ons was de grootte van de wagen. We wilden graag makkelijk kunnen parkeren (deze camper past in een vak van een personenauto) omdat we echte trekkers zijn en onderweg dingen willen bekijken.

De Nugget is een goed doordacht concept en zeer compleet. Ondanks de kleine maar volwaardige keuken aan boord nemen wij altijd onze 1pits coleman kooktoestel mee om buiten te kunnen koken. Vooral met pannenkoeken bakken is dat wel net zo prettig zo voorkom je geuren in de camper.

Inmiddels zijn we terug van een heerlijke vakantie in Schotland en Engeland. We hebben alles kunnen zien en doen wat we wilden. De camper bracht ons overal zonder problemen. De eerste begindagen – in Nederland - moesten we even ‘thuis” raken in de Nugget. We hebben vervolgens, de voor ons overbodige, spullen thuisgelaten en achteraf beseffen we dat we dat ook met de ligstoelen hadden kunnen doen want het was meestal niet warm genoeg om buiten te zitten (maar dat is achteraf gepraat).

Langzaam rondtrekkend vanaf Hull gingen we richting Edinburg. Voor ons was Yorkshire een leuke ontdekking. We reden er al eens doorheen op weg naar een bestemming maar nu voerde onze weg over kleine, smalle weggetjes door prachtige woeste heidegronden. De hei kreeg al zijn eerste waas van kleur en de schapen graasden er vredig. De eerste smalle weggetje steil omhoog of omlaag vonden we best spannend, maar zonder problemen overwonnen we ieder hoogteverschil.

In Schotland waren de avonden beslist niet warm. Het was daarom heerlijk dat de Nugget een goed functionerende standkachel heeft. In een mum van tijd was het heerlijk warm en konden we lekker lezen of een spelletje doen.

Het leuke van een camper is ook dat je zo lekker hoog zit. Je kunt over ieder heggetje en muur (en daar hebben ze er in Engeland genoeg van) heen kijken en genieten van al het moois dat daarachter verborgen zit.

De tom-tom stuurde ons wel eens langs onverwachte routes. Soms over wegen die niet eens op onze kaart stonden! Daardoor kon het gebeuren dat het weggetje soms wel erg smal bleek. Dat is niet erg zolang je geen tegenliggers hebt (en over het algemeen rijd je er meestal alleen). Maar op een voor ons onverwacht moment kwam ons een enorme vrachtwagen tegemoet! Veel ruimte om uit te wijken was er niet. Wij hadden geen ervaring maar de chauffeur van de vrachtwagen had klaarblijkelijk al vaker met dit bijltje gehakt. Hij knikte ons bemoedigend toe en maakte met een gebaar duidelijk dat we ons niet druk moesten maken. Nadat wij de camper tegen de heg hadden gemanoeuvreerd klapten we de buitenspiegel in. Naar ons idee kon het niet goed gaan maar er bleven gelukkig steeds een paar millimeters ruimte over. Opgelucht vervolgden we onze reis.

Thuisgekomen zijn we de eerste avond al giechelend over elkaar heen in bed gekropen. Veel ruimte heb je niet bij het instappen in bovenbed van de Nugget, maar het kan tot bijzondere ontmoetingen met je partner leiden.

Het was een heerlijke reis waar we met veel plezier op terugkijken mede dankzij ‘onze’ Nugget.

Janny & Dries

 

Juni 2012

In het voorjaar hebben we een heerlijke reis gemaakt door Frankrijk en Ierland met één van de Nugget-campers van de familie van Vugt. Vanwege het feit dat de camper goed hanteerbaar  en niet zo ontzettend lang is, bleef het tarief voor de veerboot ook in de laagste klasse. De camper werd netjes opgeleverd, een duidelijke uitleg, en vooral het persoonlijke contact is ons prima bevallen.

Het was wat spannend omdat we voor het eerst een camper huurden nadat we die van onszelf hadden verkocht. Op deze manier hebben we minder omkijken naar zaken als onderhoud en stallling, en niet te vergeten de kosten die bij eigendom behoorlijk oplopen.

We komen zeker terug bij jullie!

Met vriendelijke groet:  W. de Jonge, Nijmegen.

 

Mei 2012

Best Toon,

Onlangs heb ik bij jou voor enkele weken een camper gehuurd (Ford Westfalia Nugget). Graag wil ik hierover nog het volgende kwijt:

Voor mij als vrouw was het de eerste "camper- ervaring". Eerlijk gezegd zag ik er een beetje tegenop om met een bus te rijden, maar dat was verdwenen zodra ik bij jou de hoek om was. Een heerlijk comfortabele auto, makkelijk wendbaar en eenvoudig te parkeren.

De binnenfaciliteiten zijn praktisch en overzichtelijk. Er is veel opbergruimte en de bedden, zowel beneden als boven, zijn zeer comfortabel.

De contacten met jou zowel voor als na afloop van de huurperiode heb ik als zeer prettig ervaren. De informatie de je geeft is duidelijk en betrouwbaar en vlot.

Helaas zul je mij als huurder niet meer terugzien omdat ik, enthousiast geworden van het camperen, heb besloten zelf een bus aan te schaffen. Maar ik zal je zeker "promoten" binnen mijn kennissenkring.

Met vriendelijke groeten,

Yvonne Mulders

Mei 2012

Beste Toon van Vugt,

Wij hebben van 25-05-2012 tot 01-06-2012 een Ford Nugget  camper bij u gehuurd. De ontvangst bij u thuis met koffie en de uitleg over het functioneren en het gebruik van de camper was in een woord top. Onervaren gingen we daarna op pad op zo ongeveer het drukste weekend van het jaar. Het prachtige weer ondersteunde zeker het gevoel van vrij zwerven. In toenemende mate werden wij verrast door de compleetheid van de uitrusting en de slimheid van de indeling. U hebt de zaken prima voor elkaar. De compacte Nugget is een plezier om mee te rijden en past overal. Onze proef of het camperen iets voor ons zou zijn is helemaal positief uitgepakt.

Kort en goed; voor sportief camperen en een  betrokken verhuurder zijn uw Nugget en u aan te bevelen.

vr. groeten Cor en Eveline Bredenhoff, Joure.

 

April 2012

Wij hebben een fantastische vakantie gehad in Duitsland met de camper van TVV. Als je via internet gaat huren weet je vooraf niet waar je precies aan toe bent. Wij zijn zeer te spreken over de mailcommunicatie met Toon van Vugt. Steeds snelle reactie en honderd procent duidelijk waar je aan toe bent. En dat alles tegen een scherpe prijs, zonder allerlei kosten achteraf.En handig zo'n kleine camper, je kunt ermee op de mooiste plekken staan.

Jules en Marianne Aartsen, Oss